Free/Open Source Software

Wij gebruiken zelf al jaren Open Source op praktische en pragmatische wijze, van server platformen tot werkstations.

De grootste bedrijven ter wereld gebruiken en promoten Open Source, beurzen maken er gebruik van, filmstudio's maken hun films er mee, overheden converteren. Van datacenters, enorme computerclusters tot en met software in auto's en telefoons: Open Source software wordt tegenwoordig overal toegepast.

Veel gehoord argument is het economische aspect: Open Source software is vrijwel altijd legaal gratis te installeren. Voor ondersteuning zijn goede partners te vinden die tegen aantrekkelijke prijzen diensten en aanvullende produkten leveren.
Daarnaast is minstens zo belangrijk dat het Internet tijdperk ons heeft geleerd dat open standaarden, keuze en flexibiliteit economisch en technisch grote voordelen bieden.
U wilt uw tekst document over 10 jaar ook nog in kunnen lezen. En mocht het ene pakket u niet bevallen en een alternatief bestaat, dat u wel bevalt, is het prettig als het formaat van het opgeslagen tekst document ook daarin feilloos in te lezen is.

Een leeuwendeel aan Web services op Internet wordt mogelijk gemaakt door een volledige of gedeeltelijke Open Source software stack. B.v. een operating system als Linux, Free/OpenBSD of OpenSolaris, het gebruik van databases als MySQL, PostgreSQL, een webserver als Apache, programmeertalen zoals PHP, Python, Ruby of Perl, Content Management Systemen (CMS) zoals Drupal, Joomla of Wordpress.
Maar ook CRM software (b.v. SugarCRM) is beschikbaar als Open Source alternatief. Zelfs een zeer betrouwbare en extreem flexibele telefooncentrale is middels Asterisk en SER een wereldwijd veel ingezette optie.
Op de desktop is de Firefox Internet browser met reden populair, OpenOffice voorziet in een tekstverwerker, spreadsheet, presentatie en kleinere database.
Hiermee hebben we zelfs nog maar een fractie van de geboden oplossingen aangestipt.

Wilt u meer dan alleen deze notendop aan informatie, wij kunnen u voorzien van advies en meer:
neem vooral contact met ons op.

Hou me op de hoogte

Via onderstaande links kunt u zich aan- of afmelden bij onze mailing-list.

Aanmelden Afmelden