Datacenter, van MKB tot multinational

Datacenter: centralisatie, consolidatie, besparing

Wij beschikken over (kast)ruimte in diverse datacenters en u kunt via ons kastruimte inclusief een Internet verbinding afnemen met snelheden tot 1 gigabit/seconde via onze partner Mediacaster BV. U kunt gebruik maken van onze Internet platformen of uw eigen server (laten) inrichten en bij ons plaatsen. Onze eigen platformen voorzien in de mogelijkheden voor DNS registratie, domeinhosting, webhosting, e-mailhosting en telefonie over Internet (VOIP).

Ook voor grootschaliger datacenter trajecten bent u bij ons aan het juiste adres. Naast onze betrokkenheid bij het ontwerpen van Internet Exchanges in diverse datacentra hebben wij ook de ervaring om u bij te kunnen staan in de selectie van een datacenter of Internet Exchange en in het ontwerpen en implementeren van centralisatie en consolidatie trajecten.

Het plaatsen van uw server(s), telefooncentrale, opslag (storage), backup of dienstenplatformen in een datacenter biedt voordelen die u alleen tegen hoge kosten in uw eigen pand zou kunnen realiseren.
Datacenters bieden redundante uitvoering (N+1), en dus minimaal 99.99% beschikbaarheid van:
 • stroomvoorziening
  De per kilowatt prijs van de afgenomen stroom in een datacenter is tevens voordeliger dan in uw eigen pand.
 • noodstroomvoorziening
 • koeling
 • Snelle(re) Internet verbindingen,
  tot aan 10 gigabit/sec of een veelvoud daarvan.
   
Centraal geplaatste apparatuur kan op hoge snelheden worden bereikt door op uw eigen vestiging een glasvezel verbinding te nemen met de mogelijkheid voordelig in te koppelen op een zogenaamde marktplaats in het datacenter.
Ook leveranciers van diensten, zoals application service providing (ASP), zijn via een dergelijke marktplaats ingekoppeld.

Redundantie: safety in numbers

Wanneer u de hardware redundant uitvoert en gebruik maakt van software technieken voor redundantie, fail-over, loadbalancing en/of clustering en eventueel ook de Internet verbinding dubbel uitvoert, dan kunt u in combinatie met gedegen beheer verzekerd zijn van zorgeloze betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

De invulling qua te gebruiken hardware kunnen wij voor u doen. Als reseller van SUN, HP, Dell, F5 networks, Network Appliance en Cisco kunnen wij u voorzien van A klasse apparatuur bijvoorbeeld voor uw netwerk switching en routering en load-balancer(s) en high availability (HA).
De inrichting en configuratie van netwerk componenten en servers is bij ons in prima handen. Gecertificeerd personeel kan voor u, of samen met u, het ontwerp en de implementatie uitvoeren. Ook op het gebied van de inrichting van uw eigen datacenters kunnen wij u adviseren en indien gewenst de projectleiding voor de inrichting van het datacenter voor onze rekening nemen.
 
 
Verdere besparingen kunt u bereiken middels:
 • Virtualisatie, consolidatie:
  de prestaties van recente server hardware stellen u in staat om voorheen individuele servers te bundelen op een server waarop de onderlinge server software logisch wordt gescheiden.
 • Inzet van Open Source:
  De meerderheid aan Internet platformen maakt gebruik van Open Source componenten. Wij kunnen inventariseren waar de inzet van Open Source binnen uw onderneming zinvol is.
Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over housing, hosting, centralisatie, consolidatie, virtualisatie.

Hou me op de hoogte

Via onderstaande links kunt u zich aan- of afmelden bij onze mailing-list.

Aanmelden Afmelden